p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

deser melonowo-truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Moja propozycja deserowa z wykorzystaniem melona Galia i truskawek

deser melonowo-truskawkowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

deser melonowo-truskawkowy

 

  • 1 plaster melona Galia
  • 4 truskawki
  • 4 łyżki startego wafelka kokosowego
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 1 łyżeczka cukru pudru

Sposób przygotowania:

deser melonowo-truskawkowy
Obrać melin ze skórki i usunąć pestki, pokroić go w romby, truskawki pokroić w plastry. 100 ml śmietany kremówki ubić na sztywno z 1 łyżeczką cukru. Do szklanego pucharka dodać łyżkę bitej śmietany, następnie trochę truskawek, zakryć je śmietaną, którą obsypać 3 łyżkami startego kokosowego wafla. Ułożyć truskawki wokół rantu, dodać romby melona, między niego powkładać resztę truskawek, ma to wyglądać jak kolce, posypać resztą wafla. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
deser melonowo-truskawkowy
melona galia tniemy w romby a truskawki w plasterki
deser melonowo-truskawkowy
Do szklanego pucharka dodać łyżkę bitej śmietany, następnie trochę truskawek, zakryć je śmietaną, którą obsypać 3 łyżkami startego kokosowego wafla. Ułożyć truskawki wokół rantu,