Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Deser mocno truskawkowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczny deserk, super wychodzi z mrożonych truskawek

Deser mocno truskawkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser mocno truskawkowy

 

  • 0,5kg truskawek świeżych lub mrozonych
  • 4 świeże truskawi
  • 1 galaretka truskawkowa,
  • 4 biszkopty okrągłe,
  • 1 śnieżka,
  • chrupki czekoladowe,
  • 4 łyżki cukier

 

Sposób przygotowania:

Deser mocno truskawkowy
truskawki rozmrazamy, a następnie dokładnie miksujemy w malakserze. odmierzamy 2 szklanki tak zmiksowanych truskawek (zazwyczaj jest ich troszke mniej, więc brakującą częsc uzupełniamy woda z kranu). Truskawki gotujemy, dosładzając do smaku. Kiedy zaczną sie gotowac zdejmujemy z gazu, wsypujemy galaretke i dokladnie mieszamy do czasu az się rozpusi. Do każdego z czterech pucharków wlewamy po 2-3 łyżki gorącej 'galaretki" i na to układamy biszkopta (brzuszkiem do góry), a następnie znów lekko polewamy ciastko (nie wylewamy całej masy bo biszkopt sie uniesie ku górze, a chodzi o to, aby ciasto było w środku, a tym samym aby namokło od gorącej masy) pucharki odstawiamy do wychłodzenia, a następnie wlewamy pozostałą czesc masy. Snieżke przygotowujemy tak jak w opisie na opakowaniu i dekorujemy nia pucharki, na środku układamy truskawke a reszte dekorujemy chrupkami czekoladowymi lub rodzynkami - jak kto woli
Deser mocno truskawkowy
na mala ilosc truskawek daje biszkopty
Deser mocno truskawkowy
biszkopty zalewam i czekam az zastygna
Deser mocno truskawkowy
smietanke dekoruje truskawkami
Deser mocno truskawkowy
deser wysmienicie smakuje

Tagi:

biszkopt