Sposób przygotowania:
Deser mocno truskawkowy
truskawki rozmrazamy, a następnie dokładnie miksujemy w malakserze. odmierzamy 2 szklanki tak zmiksowanych truskawek (zazwyczaj jest ich troszke mniej, więc brakującą częsc uzupełniamy woda z kranu). Truskawki gotujemy, dosładzając do smaku. Kiedy zaczną sie gotowac zdejmujemy z gazu, wsypujemy galaretke i dokladnie mieszamy do czasu az się rozpusi. Do każdego z czterech pucharków wlewamy po 2-3 łyżki gorącej 'galaretki" i na to układamy biszkopta (brzuszkiem do góry), a następnie znów lekko polewamy ciastko (nie wylewamy całej masy bo biszkopt sie uniesie ku górze, a chodzi o to, aby ciasto było w środku, a tym samym aby namokło od gorącej masy) pucharki odstawiamy do wychłodzenia, a następnie wlewamy pozostałą czesc masy. Snieżke przygotowujemy tak jak w opisie na opakowaniu i dekorujemy nia pucharki, na środku układamy truskawke a reszte dekorujemy chrupkami czekoladowymi lub rodzynkami - jak kto woli
paulka104