monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Deser orzechowy z bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

bardzo smaczny deser, połączenie orzechów z bitą śmietana rewelacyjna sprawa:-)

Deser orzechowy z bitą śmietaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser orzechowy z bitą śmietaną

 

  • 10 dag orzechów włoskich łuskanych
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 1 śmietan-fix
  • 1 cukier waniliowy
  • 6 herbatników pełnoziarnistych
  • 18 cukierków w 3 kolorach np; m&m lub lentylki
  • 6 wąskich wafelków kakaowych
  • na 3 desery:-)

Sposób przygotowania:

Deser orzechowy z bitą śmietaną
Zimną śmietankę wlać do wysokiego naczynia, dodać cukier waniliowy i śmietan-fix i dokładnie ubić. Wstawić do lodówki. Orzechy drobno posiekać. Orzechy po małej garstce wsypywać do pucharów. Do każdego pucharka dodać pokruszone herbatniki (po 2), a potem ponownie posypać posiekanymi orzechami. Na górę ułożyć po 2 łyżki bitej śmietany i wyrównać powierzchnię. Na bitą śmietanę ułożyć 6 cukierków w jednym kolorze. Z boku postawić wafelki i wstawić deser na 3-4 godziny do lodówki ( oczekiwanie oczywiście najgorsze). SMACZNEGO!
Deser orzechowy z bitą śmietaną
Śmietanę 30% połączyć z cukrem waniliowym,utrwalaczem i dokładnie ubić
Deser orzechowy z bitą śmietaną
Orzechy włoskie łuskane dokładnie posiekać
Deser orzechowy z bitą śmietaną
Do pucharków wsypać orzechy, herbatniki i znów orzechy
Deser orzechowy z bitą śmietaną
Na górę ułożyć bitą śmietanę, udekorować i wstawić do lodówki

Tagi:

deser desery