ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Deser Pół Pomarańczy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny i efektowny deser w skórce pomarańczowej

Deser Pół Pomarańczy

Składniki:

Deser Pół Pomarańczy

 

 

Sposób przygotowania:

Deser Pół Pomarańczy
Pomarańcze dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na pół. Łyżką wybieramy miąższ. W kąpieli wodnej należy rozpuścić czekoladę. Lekko studzimy i przekładamy do miski, dodajemy serek mascarpone.Przy użyciu miksera mieszamy składniki do momentu aż idealnie się połączą. Miąższ z połowy pomarańczy kroimy drobno i dodajemy razem z rodzynkami do miski. Znów miksujemy. Uzyskaną masę przekładamy łyżką do skórek z pomarańczy. Ubijamy na sztywno śmietanę i dodajemy do niej cukier puder. Mieszamy aż się równo rozprowadzi. Gotową śmietanę kładziemy na górę deseru i dekorujemy wg uznania ( ja użyłem rodzynek i liści pomarańczy).