Sposób przygotowania:
Deser pomarańczowy
Galaretkę o smaku pomarańczowym Winiary rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody, dokładnie mieszamy. Do szklanych pucharków wlewamy po 4 łyżki galaretki i wstawiamy je do lodówki do stężenia, następne 4 łyżki wylewamy do miseczki i również wstawiamy do stężenia (z tej galaretki zrobimy dekorację). Jogurt z musem i ziarnami przekładamy do miski, dodajemy rodzynki, gdy galaretka zaczyna tężeć wlewamy ją do jogurtu, zostawiając z 2 łyżki i mieszamy (ale niezbyt dokładnie, mogą zostać lekkie smugi) i wylewamy do pucharków na stężałą galaretkę. Z pozostałej galaretki robimy krople na masie jogurtowej (kapiemy tężejącą galaretką po powierzchni). Następnie na tarce do parmezanu ścieramy kruche ciasteczko, po połowie na deser. Wyciągamy miseczkę ze stężałą galaretką i za pomocą widelca drapiemy, rozdrabniając na mniejsze cząstki, rozdrobnioną galaretką robimy dekorację, na środku kładziemy jej dużo, po troszkę wokół rantu. Ponownie wstawiamy deser do lodówki by dobrze się schłodził.