Sposób przygotowania:
Deser lekko kawowy z kremem waniliowym i bananami
Budyń przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, używamy jednak o pół szklanki mleka mniej niż na opakowaniu. Ugotowany budyń odstawiamy do wystygnięcia.
Zimny budyń ucieramy razem z masłem aż do połączenia się składników i uzyskaniu jednolitego, gładkiego kremu.
Banany obieramy kroimy w plasterki. Biszkopty kroimy na pół. W kawie delikatnie zanurzamy po jednym biszkopcie i układamy w 4-6 szklankach na dnie, na biszkoptach układamy banany, a na nie wykładamy porcję kremu, czynności powtarzamy raz jeszcze.
Tak przygotowane dery wstawiamy na minimum 30 minut do lodówki.
Przed serwowaniem deser można posypać z wierzchu kakao, smacznego ; )
Zimny budyń ucieramy razem z masłem aż do połączenia się składników i uzyskaniu jednolitego, gładkiego kremu.
Banany obieramy kroimy w plasterki. Biszkopty kroimy na pół. W kawie delikatnie zanurzamy po jednym biszkopcie i układamy w 4-6 szklankach na dnie, na biszkoptach układamy banany, a na nie wykładamy porcję kremu, czynności powtarzamy raz jeszcze.
Tak przygotowane dery wstawiamy na minimum 30 minut do lodówki.
Przed serwowaniem deser można posypać z wierzchu kakao, smacznego ; )
smokii
łydy1598