Sposób przygotowania:
Deser pomarańczowy
Pomarańcze bardzo dokładnie umyć, przekroić na pół i wyciągnąć z nich miąższ. Wykrojony z pomarańczy miąższ pokroić na mniejsze kawałki. Rodzynki zalać gorącą wodą i odstawić je na 15 minut. W następnej kolejności rodzynki wymieszać z pokrojonym miąższem z pomarańczy. Budyń dosypać do mleka i ugotować. Serek homogenizowany wymieszać na gładką masę, a po chwili dodać do tego dwa żółtka i bardzo dobrze wymieszać. Masę tą powoli dodawać do ugotowanego budyniu. Do tego dodać miąższ z pomarańczy oraz rodzynki. Białka ubić razem z cukrem. Do pucharków wlać masę zrobioną z pomarańczy, sera, a na to dać masę z ubitych białek i cukru. Orzechy włoskie łuskane bardzo drobno pokroić i posypać z wierzchu deser. Deser dać do rozgrzanego piekarnika i piec do czasu, aż na pianie z białek powstanie skorupka.