Sposób przygotowania:
Deser pomarańczowy
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić. Do miski przełożyć 250 g serka waniliowego. Dodać do niego tężejącą galaretkę. Dokładnie wymieszać, rozlać do 4 wysokich szklanek, odłożyć do lodówki do stężenia. Pomarańcze obrać, wyfiletować, odsączyć (sok można wypić). 8 cząstek pomarańczy odłożyć. Na suchą, rozgrzaną patelnię rozsypać cukier. Podgrzewać, aż się stopi. Do karmelu wrzucić cząstki pomarańczy. Smażyć, co chwilę delikatnie mieszając,aż karmel się rozpuści i prawie cały płyn odparuje. Patelnię zdjąć z ognia. Do pomarańczy dodać masło, wymieszać dokładnie, żeby wszystko się połączyło, ostudzić. Pomarańcze razem z sosem rozłożyć do szklanek. Mleko dokładnie rozmieszać z resztą serka waniliowego. Wsypać do niego krem w proszku, ubić na sztywno. Krem rozłożyć na pomarańczach. Na wierzchu ułożyć pozostawione cząstki pomarańczy, oprószyć czekoladą z młynka.