Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Deser pomarańczowy

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Śmietanę ubić, połączyć z jogurtem i likierem pomarańczowym. Wstawić do

Deser pomarańczowy

Składniki:

Deser pomarańczowy

 

  • 250 ml śmietany
  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki likieru pomarańczowego
  • 4 pomarańcze
  • 10 dag gorzkiej czekolady
  • kilka listków mięty do przybrania

Sposób przygotowania:

Deser pomarańczowy
Śmietanę ubić, połączyć z jogurtem i likierem pomarańczowym. Wstawić do lodówki na godzinę. Pomarańcze dokładnie obrać, aby nie było żadnych błon, pokroić na kawałki i przełożyć do pucharków. Zetrzeć czekoladę na drobnej tarce. Na pomarańcze nakładać ubitą i schłodzoną śmietanę, pospać czekoladą i ozdobić listkami mięty.

Tagi:

czekolada