blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Deser porzeczkowy z szampanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie i smaczne na każdą kieszeń.

 Deser porzeczkowy z szampanem

Składniki:

Deser porzeczkowy z szampanem

 

  • 30 dag czerwone porzeczki,
  • 1 sztuka jabłko,
  • 1 butelka czerwone słodkie wino,
  • 1 butelka półsłodki szampan,
  • 1 kieliszek likier z czarnej porzeczki,
  • kostki lodu

 

Sposób przygotowania:

Deser porzeczkowy z szampanem
Porzeczki umyć, poobrywać z gałązek i zalać winem oraz likierem. Jabłko umyć, oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić w kostkę, dodać do kruszonu. Tuż przed podaniem dolać wina musującego, wrzucić lód, udekorować gałązkami porzeczek.