Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Deser rabarbarowo-truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Mrożony deser powstał naprędce gdy znalazłam truskawki i mus w kącie zamrażarki ;)

Deser rabarbarowo-truskawkowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Deser rabarbarowo-truskawkowy

 

  • 200g mrożonych truskawek
  • 300g musu rabarbarowego
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 400 ml śmietany 30%
  • 1 czubata łyżka cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

Deser rabarbarowo-truskawkowy
Mrożone truskawki i mus z rabarbaru umieścić w garnuszku i pozostawić w temperaturze pokojowej do lekkiego tylko rozmrożenia. Wsypać cukier waniliowy i zmiksować blenderem na gładką zmrożoną masę. Śmietanę mocno schłodzić, ubić na sztywno, dodać łyżkę cukru pudru, zmiksować. Do kieliszków lub wysokich pucharków nakładać warstwy deseru: łyżkę ubitej śmietany, 2 łyżki musu truskawkowo-rabarbarowego, znów śmietana, mus i na koniec śmietana. Udekorować listkiem mięty i od razu podawać.
Deser rabarbarowo-truskawkowy
Mrożone truskawki i mus z rabarbaru umieścić w garnuszku i pozostawić w temperaturze pokojowej do lekkiego tylko rozmrożenia Wsypać cukier waniliowy i zmiksować blenderem na gładką zmrożoną masę
Deser rabarbarowo-truskawkowy
Śmietanę mocno schłodzić ubić na sztywno dodać łyżkę cukru pudru zmiksować