Sposób przygotowania:
Deser serowy
Truskawki umyć, obrać z szypułek, kilka odłożyć do dekoracji.
Pozostałe truskawki przekroić na pół, posypać 2 łyżkami cukru pudru.
Z pomarańczy wycisnąć sok, wymieszać z truskawkami.
Podłużną formę wyłożyć pergaminem.
Truskawki odsączyć, biszkopty zanurzać płaską stroną w soku truskawkowo - pomarańczowym.
Układać na dnie podłużnej formy stroną nasączoną do góry.
Ser, śmietanę, cukier waniliowy i 4 łyżki cukru pudru zmiksować.
Na biszkopty wykładać na przemian masę serową, truskawki i pozostałe, obustronnie nasączone biszkopty.
Na wierzchu powinny być biszkopty.
Formę z deserem przykryć pergaminem, przycisnąć obciążoną deseczką i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Tuż przed podaniem ciasto wyjąć z formy i udekorować pozostałymi truskawkami, kroić na plastry.
Pozostałe truskawki przekroić na pół, posypać 2 łyżkami cukru pudru.
Z pomarańczy wycisnąć sok, wymieszać z truskawkami.
Podłużną formę wyłożyć pergaminem.
Truskawki odsączyć, biszkopty zanurzać płaską stroną w soku truskawkowo - pomarańczowym.
Układać na dnie podłużnej formy stroną nasączoną do góry.
Ser, śmietanę, cukier waniliowy i 4 łyżki cukru pudru zmiksować.
Na biszkopty wykładać na przemian masę serową, truskawki i pozostałe, obustronnie nasączone biszkopty.
Na wierzchu powinny być biszkopty.
Formę z deserem przykryć pergaminem, przycisnąć obciążoną deseczką i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Tuż przed podaniem ciasto wyjąć z formy i udekorować pozostałymi truskawkami, kroić na plastry.