Sposób przygotowania:
Deser serowy z truskawkami
Truskawki umyć, obrać z szypułek, kilka odłożyć do dekoracji. Pozostałe truskawki przekroić na pół, posypać 2 łyżkami cukru pudru. Z pomarańczy wycisnąć sok, wymieszać z trusawkami. Podłużną formę wyłożyć pergaminem. truskawki odsączyć. biszkopty zanurzać płaską stoną w soku truskawkowo- pomarańczowym. Układać na dnie podłużnej formy stroną nasączoną do góry. Ser, śmietanę, cukier waniliowy i 4 łyżki cukru pudru zmiksować. na biszkopty wykładać na przemian masę serową, truskawki i pozostałe obustronnie nasączone biszkopty. Na wierzchu powinny być biszkopty. Formę z deserem przykryć pergaminem, przycisnąć obciążoną deseczką i wstawić do lodówki na 2 godziny. Tuż przed podaniem wyjąć z formy i udekorować pozostałymi truskawkami, kroić na plastry.