Sposób przygotowania:
Deser tarta z pana cottą.
Ciasto na tartę należy wyrobić z podanych składników, tak aby nie było w nim żadnych grudek. Zagniecione ciasto schładzamy w lodówce ok. 1h. Po wyciągnięciu z lodówki rozwałkować i wylepić nim blaszkę do tarty o średnicy 26cm. Najlepiej posmarować ją tłuszczem i posypać ja bułką tartą, ciasto wtedy ładnie "wypadnie" z formy. Dobrze jest je też obciążyć aby na spodzie nie wyrosło za bardzo, np. fasolkami czy grochem. Piec w 180st. ok 15 minut.Żelatynę rozpuszczamy w wodzi, w rondelku razem z nią mieszany wszystkie składniki. Zagotować i zostawić do wystygnięcia, następnie przelać do tarty i odstawić ciasto do lodówki, aby stężało.Jeśli zamierzacie dekorować owocami należy zostawić trochę kremu, podgrzać go i nałożyć do na zimne, gotowe ciasto, aby owoce dobrze się trzymały.