renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Deser truskawkowo-bezowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Truskawkowy deser dla małych i dużych

Deser truskawkowo-bezowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser truskawkowo-bezowy

 

  • 250 gram truskawek
  • 100 gram bez
  • 50 ml śmietanki 30%
  • kruche ciastka
  • wafle do dekoracji
  • gorzka czekolada do posypania

Sposób przygotowania:

Deser truskawkowo-bezowy
Truskawki umyć i oczyścić z szypułek. Przygotować pucharki, na dno każdego pokruszyć 1-2 kruche ciastka. W osobnym naczyniu przygotować śmietankę wymieszaną z pokruszonymi bezami, zalać tym truskawki. Następną warstwą będą pokrojone w plasterki truskawki. Na koniec dać bezy posypać tartą czekoladą i udekorować wafelkiem.
Deser truskawkowo-bezowy
Na dno pucharków pokruszyć kruche ciastka
Deser truskawkowo-bezowy
Zalać śmietanką wymieszaną z bezami
Deser truskawkowo-bezowy
Ułożyć truskawki pokrojone w plasterki
Deser truskawkowo-bezowy
Udekorować bezami czekoladą i wafelkiem