Sposób przygotowania:
Krem karmelowy z biszkoptami
Do miski wlej schłodzoną śmietankę i ubij ją na sztywną piane, po czym dodaj serek mascarpone i już na najniższych obrotach miksera połącz wszystko razem.
Kiedy masa będzie gładka i bez grudek zacznij do niej dodawać masę kajmakową, a kiedy i ona się połączy ze śmietanką wtedy dolej alkohol.
Na dno pucharków wsyp pokruszone biszkopty, na nie zaś wyłóż porcje kremu karmelowego, całość dopełnij bitą śmietaną i posyp cukrem bursztynowym.
Kiedy masa będzie gładka i bez grudek zacznij do niej dodawać masę kajmakową, a kiedy i ona się połączy ze śmietanką wtedy dolej alkohol.
Na dno pucharków wsyp pokruszone biszkopty, na nie zaś wyłóż porcje kremu karmelowego, całość dopełnij bitą śmietaną i posyp cukrem bursztynowym.
zbysiowa