Sposób przygotowania:
Deser truskawkowo migdałowy
Migdały zalać wrzątkiem i sparzyć. Po chwili odcedzić i obrać je i podzielić na połówki. Do miseczki wlać ponownie wodę, dodać niebieski barwnik, wymieszać i wrzucić połówki migdałów na około godzinę. Po tym czasie migdały odsączyć i wysypać na ręcznik papierowy i wysuszyć. Przygotować dwa naczynia do deseru ( ja użyłam kieliszków ). Babeczki wrzucić do rozdrabniacza i zmiksować. Rozłożyć po równo do kieliszków. Następnie umyte i pozbawione szypułek truskawki również zmiksować ( moje były bardzo słodkie, więc nie dodałam cukru ) i także rozłożyć do obu kieliszków. W miseczce umieścić śmietanę, dodał łyżkę cukru i ubić na sztywno, po czym nałożyć na warstwę truskawek. Na koniec posypać migdałami i udekorować listkami np, melisy.
-Natka-
edytaha
agnieszkalider
gusia1000