Sposób przygotowania:
Deser truskawkowy wg lola11992
Rodzynki zalać gorącą wodą i odstawić na około 20 minut, żeby zmiękły, Po upłynięciu tego czasu rodzynki odcedzić. Z truskawek urwać zielone ogonki, a następnie owoce bardzo dokładnie umyć. Umyte truskawki pokroić w plasterki. Pokrojone owoce umieścić w miseczce, a w następnej kolejności zalać je szampanem. Truskawki w szampanie włożyć do lodówki na około 20 -30 minut. W późniejszej kolejności pokrojone truskawki nałożyć do pucharków i polać niewielką ilością szampana. Ser biały dobrze zmielić najlepiej za pomocą malaksera i dodać do niego trochę śmietany. Całość dobrze wymieszać, a później nakładać na truskawki w szampanie. Każdy deserek w salaterce ozdobić bitą śmietaną, a następnie posypać z wierzchu wiórkami kokosowymi oraz rodzynkami.