Sposób przygotowania:
Deser truskawkowy z nutą brzoskwiniową
Truskawki przełożyć do blendera. Wstępnie zmiksować. Dodać sok z cytryny,zalewę z brzoskwiń oraz 1 łyżkę cukru pudru. Zmiksować owoce na drobną masę. Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem i lekko ubić. Dodać zagęstnik i ubić śmietanę na sztywno. Brzoskwinie pokroić na 3-4 części. Na dno pucharka wyłożyć sporą łyżkę musu truskawkowego. Na truskawki położyć cząstki brzoskwini. Następnie ułożyć łyżkę bitej śmietany. Ponownie położyć brzoskwinie. Kolejną warstwę stanowi mus truskawkowy. Na koniec położyć resztę bitej śmietany. Posypać błyszczącym cukrem i włożyć wafel tortowy. Podawać od razu. Smacznego!
MagdaMM