Sposób przygotowania:
Deser warstwowy z musli
Jogurt naturalny przekładam z kubeczka i mieszam w miseczce z cukrem pudrem.
Musli mieszam osobno w oddzielnej miseczce z rodzynkami. Napełniam szklanki lub pucharki na zmianę białą masą jogurtową i musli z rodzynkami, tworząc warstwy.
Można wstawić do lodówki, jednak nie jest to konieczne. Można zajadać od razu po przyrządzeniu.
Taki deserek smakuje zarówno rano na śniadanie jako słodka propozycja, jak i po obiadku na deser.
Zamiast rodzynek możemy użyć orzechów włoskich lub innych, śliwek suszonych, żurawiny, jabłek czy co tam nam przyjdzie do głowy.
Musli mieszam osobno w oddzielnej miseczce z rodzynkami. Napełniam szklanki lub pucharki na zmianę białą masą jogurtową i musli z rodzynkami, tworząc warstwy.
Można wstawić do lodówki, jednak nie jest to konieczne. Można zajadać od razu po przyrządzeniu.
Taki deserek smakuje zarówno rano na śniadanie jako słodka propozycja, jak i po obiadku na deser.
Zamiast rodzynek możemy użyć orzechów włoskich lub innych, śliwek suszonych, żurawiny, jabłek czy co tam nam przyjdzie do głowy.