jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Deser z biszkoptami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

deser z biszkoptami rewelacyjny deser dla każdego

Deser z biszkoptami

Składniki:

Deser z biszkoptami

 

  • 30 dag masła
  • 20 dag cukru pudru
  • 1 łyżka rumu
  • 3 łyżki sproszkowanej czekolady
  • 2 żółtka
  • 1/2 szklanki rumu
  • 15 dag biszkoptów
  • bita śmietana- do ozdoby

Sposób przygotowania:

Deser z biszkoptami
Formę wyłożyć natłuszczonym papierem. Papier skropić rumem. Masło utrzeć w donicy na śmietanę, ucierając dodawać stopniowo cukier, żółtka i czekoladę.
Do puszystej masy- stale ucierając, dodawać wlewając powoli rum. Biszkopty pokroić na kawałki. Wymieszać z przygotowaną masą. Wyłożyć do przygotowanej formy. Wyrównać powierzchnię. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Tuż przed podaniem wyjąć. Wyłożyć na okrągły półmisek, zdjąć papier.
Deser ozdobić bitą śmietaną.