Sposób przygotowania:
Deser z biszkoptami
Formę wyłożyć natłuszczonym papierem. Papier skropić rumem. Masło utrzeć w donicy na śmietanę, ucierając dodawać stopniowo cukier, żółtka i czekoladę.
Do puszystej masy- stale ucierając, dodawać wlewając powoli rum. Biszkopty pokroić na kawałki. Wymieszać z przygotowaną masą. Wyłożyć do przygotowanej formy. Wyrównać powierzchnię. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Tuż przed podaniem wyjąć. Wyłożyć na okrągły półmisek, zdjąć papier.
Deser ozdobić bitą śmietaną.
Do puszystej masy- stale ucierając, dodawać wlewając powoli rum. Biszkopty pokroić na kawałki. Wymieszać z przygotowaną masą. Wyłożyć do przygotowanej formy. Wyrównać powierzchnię. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Tuż przed podaniem wyjąć. Wyłożyć na okrągły półmisek, zdjąć papier.
Deser ozdobić bitą śmietaną.