Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Deser z musem z gruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszny deser z pianką z kefiru i galaretki agrestowej, z pokruszonymi czekoladowymi ciastkami i musem ze świeżych gruszek.

Deser z musem z gruszki

Składniki:

Deser z musem z gruszki

 

  • 1 galaretka agrestowa
  • 1 szklanka kefiru
  • 8 kruchych ciastek czekoladowych
  • 2 duże gruszki
  • 3 łyżki brązowego cukru

Sposób przygotowania:

Deser z musem z gruszki
Galaretkę zalać szklanką gorącej wody, dokładnie ją rozpuścić i ostudzić. Kefir przelać do miski. Dodać do niego tężejącą galaretkę i dokładnie wymieszać. Rozlać do pucharków i odłożyć do lodówki do stężenia. Ciastka pokruszyć. Gruszki obrać, pozbawić gniazd nasiennych i zmiksować tak, żeby pozostały jeszcze kawałki owoców. Na kefirowej piance rozłożyć pokruszone ciastka. Na to rozłożyć mus z gruszek. Podawać.