Sposób przygotowania:
Deser z serków Danio
Każdą z galaretek rozpuszczamy osobno w 400 ml wody, odstawiamy do lekkiego stężenia.
Łyżkę żelatyny rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Następnie dwa serki danio łączymy z połową cukru pudru, dodajemy rozpuszczoną żelatynę.
Tortownicę wykładamy folią spożywczą. Na sam spód wylewamy tężejącą galaretkę szafirową. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie na zastygniętą galaretkę wylewamy masę z danio, ponownie tortownicę umieszczamy w lodówce, aby masa z danio zastygła. Kolejno wylewamy galaretkę wiśniową schładzamy.
Następnie pozostałe serki danio łączymy z galaretką cytrynową. Tak przygotowaną kolejną warstwę wylewamy na zastygniętą galaretkę wiśniową. Schładzamy. Następnie na sam wierzch wylewamy galaretkę truskawkową, wkładamy do lodówki na kilka godzin do całkowitego zastygnięcia wszystkich warstw.
Łyżkę żelatyny rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Następnie dwa serki danio łączymy z połową cukru pudru, dodajemy rozpuszczoną żelatynę.
Tortownicę wykładamy folią spożywczą. Na sam spód wylewamy tężejącą galaretkę szafirową. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie na zastygniętą galaretkę wylewamy masę z danio, ponownie tortownicę umieszczamy w lodówce, aby masa z danio zastygła. Kolejno wylewamy galaretkę wiśniową schładzamy.
Następnie pozostałe serki danio łączymy z galaretką cytrynową. Tak przygotowaną kolejną warstwę wylewamy na zastygniętą galaretkę wiśniową. Schładzamy. Następnie na sam wierzch wylewamy galaretkę truskawkową, wkładamy do lodówki na kilka godzin do całkowitego zastygnięcia wszystkich warstw.
kasiunia.1981
marietta
jaNina