gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Deser ze śmietanką i kawą rozpuszczalną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

bardzo dobry deser, polecam

Deser ze śmietanką i kawą rozpuszczalną

Składniki:

Deser ze śmietanką i kawą rozpuszczalną

 

  • 400 ml śmietany kremówki 30 proc.
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 200 ml wody
  • paczka biszkoptów

Sposób przygotowania:

Deser ze śmietanką i kawą rozpuszczalną
Śmietankę kremówkę ubić, dodać do niej cukier puder. Odstawić do lodówki. Następnie Kawę rozpuszczalną zalać wrzącą wodą, odstawić by ostygła. Biszkopty maczać w kawie rozpuszczalnej. Dawać na dno kieliszka, pucharka, lub szklanki. Następnie dać do połowy śmietany kremówki (ubitej). Kolejną warstwę biszkoptów namoczonych w kawie rozpuszczalnej. Polać troszkę kawą. Dać do pełna śmietany kremówki. Polać lekko kawą. Można udekorować dodatkowo biszkoptami. Schłodzić w lodówce.

Tagi:

biszkopt kawa