Sposób przygotowania:
Deserek lekko alkoholowy
Żelatynę rozpuścić.Sok jabłkowy wymieszać z wódką, likierem, winem, 4 łyżkami soku z cytryny i dwiema torebkami cukru waniliowego. Dodać żelatynę i wymieszać.
Foremki napełnić masą i wstawić do lodówki na ok. 6 godzin.
Po zastygnięciu delikatnie wyjąć "galaretkę" z foremek i przełożyć na talerzyki.
Ubić śmietanę z 1 torebką cukru waniliowego, dodać łyżkę soku z cytryny, przełożyć do szprycy i udekorować.
Foremki napełnić masą i wstawić do lodówki na ok. 6 godzin.
Po zastygnięciu delikatnie wyjąć "galaretkę" z foremek i przełożyć na talerzyki.
Ubić śmietanę z 1 torebką cukru waniliowego, dodać łyżkę soku z cytryny, przełożyć do szprycy i udekorować.