paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Deserek na sucharkowym spodzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zamiast galaretki pomarańczowej można użyć ulubionego smaku

Deserek na sucharkowym spodzie

Składniki:

Deserek na sucharkowym spodzie

 

  • 50 dag kremu czekoladowego
  • 30 dag sucharów
  • 0,5 l śmietany 30%
  • 3 galaretki pomarańczowe
  • 2 torebki żel-fix śmietany
  • 1 puszka brzoskwiń

Sposób przygotowania:

Deserek na sucharkowym spodzie
Wszystkie galaretki rozrabiamy w litrze wody i odstawiamy aby zaczęła tężeć. Brzoskwinie odcedzamy z syropu i kroimy każdą połówkę na pół. Suchary kruszymy drobno i łączymy je z kremem czekoladowym. Śmietanę ubijamy na sztywno wraz z żel- fixem. Na spód blaszki wykładamy suchary i kremem. Rozsmarowujemy masę a na nią kładziemy śmietanę. Na nią układamy kawałki brzoskwiń. Całość zalewamy tężejącą galaretka i odstawiamy całość na 3 godziny do lodówki.