-Natka-

-Natka-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Dip z rukoli do mięs lub ziemniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczny dodatek do mięs czy ziemniaków. Można go podawać na zimno jak i na ciepło.

Dip z rukoli do mięs lub ziemniaków Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dip z rukoli do mięs lub ziemniaków

 

  • 100g świeżej rukoli
  • 1 serek topiony (100g)
  • kilka łyżek śmietanki 12%
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Dip z rukoli do mięs lub ziemniaków
Rukolę płuczemy pod wodą, a następnie gotujemy ją ok. 10 minut. Gdy rukola zmięknie odlewamy większość wody i dodajemy serek topiony. Następnie całość miksujemy blenderem na gładką, jednolitą masę. Dodajemy śmietankę według własnego uznania (jeśli lubimy bardzo delikatny smak możemy dodać całe opakowanie). Dip doprawiamy solą i pieprzem, możemy również dodać nasze ulubione zioła. Serwujemy jako dodatek do mięs albo ziemniaków. Smacznego!
Dip z rukoli do mięs lub ziemniaków
Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania dipu z rukoli.
Dip z rukoli do mięs lub ziemniaków
Rukolę z dodatkiem serka, śmietanki i przypraw miksujemy na gładką masę.