Sposób przygotowania:
Kurczak w azjatyckim sosie BBQ
Filety kroimy na pół myjemy i osuszamy. Mięso oprószamy delikatnie solą i pieprzem. W misce łączymy ze sobą keczup, sos sojowy, ocet balsamiczny, oliwę i miód – mieszamy.
Dodajemy posiekaną papryczkę chilli, przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek i przyprawę 5 smaków, mieszamy raz jeszcze. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy kurczaka i marynujemy go minimum 30 minut.
Zamarynowanego kurczaka przekładamy do naczynia żaroodpornego lub na blachę wyłożoną pergaminem i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20-30 minut.
Upieczonego kurczaka posypujemy chilli i szczypiorkiem (opcjonalnie ) i serwujemy na gorąco z ryżem ugotowanym na sypko, smacznego ; )
Dodajemy posiekaną papryczkę chilli, przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek i przyprawę 5 smaków, mieszamy raz jeszcze. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy kurczaka i marynujemy go minimum 30 minut.
Zamarynowanego kurczaka przekładamy do naczynia żaroodpornego lub na blachę wyłożoną pergaminem i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20-30 minut.
Upieczonego kurczaka posypujemy chilli i szczypiorkiem (opcjonalnie ) i serwujemy na gorąco z ryżem ugotowanym na sypko, smacznego ; )
skuter5
Czekoladka 2
ciasteczka