nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Domowa kawa mrożona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna kawa. Przed podaniem można dorzucić do niej po gałce lodów waniliowych, będzie jeszcze lepsza.

Domowa kawa mrożona

Składniki:

Domowa kawa mrożona

 

  • 1 l mleka
  • 3 płaskie łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 2-3 łyżki cukru
  • bita śmietana do dekoracji oraz posypka

Sposób przygotowania:

Domowa kawa mrożona
1. Mleko przelewamy do garnka, zaczynamy podgrzewać. Wsypujemy kawę, słodzimy i dokładnie mieszamy, a następnie zagotowujemy. 2, Studzimy, a następnie schładzamy w lodówce przez kilka godzin. 3. Podajemy na zimno, udekorowaną bitą śmietaną oraz posypką. Możemy dodać lody waniliowe.

Tagi:

kawa