Sposób przygotowania:
Kawa mrożona z lodami i różową dekoracją
1. Zaczynamy od przygotowania kawy. Gorącą wodą zalewamy kawę rozpuszczalną, następnie wlewamy mleczko do kawy według uznania i słodzimy, całość dokładnie mieszamy i studzimy. Następnie dobrze przestudzoną kawę wkładamy do lodówki na kilka godzin. Powinna być bardzo, ale to bardzo zimna.
2. Bardzo dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na puszystość z cukrem pudem do smaku. Ubitą śmietankę można przełożyć do rękawa cukierniczego, ale nie jest to konieczne.
3. Do dwóch szklanek o pojemności około 300 ml nakładamy po porcji lodów. Następnie wlewamy zimną kawę, do kawy wyciskamy lub przekładamy ubitą śmietankę kremówkę. Na koniec dekorujemy piankami, cukrową posypką i drażami. Tak wykonaną kawę od razu podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla dwóch osób.
Użyłam szklanek o pojemności 300 ml.
Można użyć ulubionych lodów w dowolnej proporcji.
Kawę można zrobić słabszą lub mocniejszą, według własnego upodobania.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
2. Bardzo dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na puszystość z cukrem pudem do smaku. Ubitą śmietankę można przełożyć do rękawa cukierniczego, ale nie jest to konieczne.
3. Do dwóch szklanek o pojemności około 300 ml nakładamy po porcji lodów. Następnie wlewamy zimną kawę, do kawy wyciskamy lub przekładamy ubitą śmietankę kremówkę. Na koniec dekorujemy piankami, cukrową posypką i drażami. Tak wykonaną kawę od razu podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla dwóch osób.
Użyłam szklanek o pojemności 300 ml.
Można użyć ulubionych lodów w dowolnej proporcji.
Kawę można zrobić słabszą lub mocniejszą, według własnego upodobania.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Czekoladka 2
Babeczka35
Zgadzam się z Tobą :)