nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Domowe talarki ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Podałam je na obiad razem z upieczonym mięsem i surówką.

Domowe talarki ziemniaczane Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Domowe talarki ziemniaczane

 

 

Sposób przygotowania:

Domowe talarki ziemniaczane
1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w niezbyt grube plastry. Wrzucamy do garnka z osoloną wodą. Gotujemy do momentu aż woda się zagotuje. 2. Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni. Blaszkę lub naczynie żaroodporne smarujemy olejem, aby ziemniaki nie przywarły. Oliwę mieszamy razem z przyprawami wg własnych upodobań smakowych. 3. Na blaszce układamy obok siebie plastry ziemniaków, na które pędzelkiem nakładamy olwię z przyprawami. 4. Pieczemy do momentu, aż ziemniaki staną się miękkie i nabiorą złotego koloru.
Domowe talarki ziemniaczane
Tuż po wyjęciu z piekarnika

Tagi:

ziemniaki