Mona31

Mona31

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosty i smaczny kisiel domowej roboty. Jeśli ktoś woli gęsty kisiel do jedzenia łyżeczką, proszę dodać 4 łyżki z górką mąki.

Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy

Składniki:

Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy

 

 

Sposób przygotowania:

Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy
Zagotować litr wody. Dodać do niej starte na tarce obrane jabłka i wycisnąć sok z połowy cytryny. Posłodzić cukrem (lub miodem), dokładnie wymieszać, zagotować. W kubku w połowie szklanki zimnej wody rozpuścić mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać i delikatnie wlać do garnka, ciągle mieszając gotować chwilkę. Gotowe :)