Sposób przygotowania:
Drink z ananasa 2
Ananasa świeżego odkrawamy spód i stawiamy stabilnie na desce.
Przytrzymując za liście, pionowymi pociągnięciami nożem z góry na dół obieramy ananasa ze skórki.
Odkrawamy grubą warstwę, żeby w miąższu nie pozostały ciemne oczka.
Następnie dzielimy na plastry, wykrawamy twardy, zdrewniały rdzeń ananasa.
Ananasa przekładamy do miksera z ostrą końcówką i dokładnie miksujemy.
Następnie dodajemy sok pomarańczowy, sok cytrynowy, biały rum i kostki lodu.
Całość miksujemy.
Rozlewamy do szklanek i od razu podajemy.
Przytrzymując za liście, pionowymi pociągnięciami nożem z góry na dół obieramy ananasa ze skórki.
Odkrawamy grubą warstwę, żeby w miąższu nie pozostały ciemne oczka.
Następnie dzielimy na plastry, wykrawamy twardy, zdrewniały rdzeń ananasa.
Ananasa przekładamy do miksera z ostrą końcówką i dokładnie miksujemy.
Następnie dodajemy sok pomarańczowy, sok cytrynowy, biały rum i kostki lodu.
Całość miksujemy.
Rozlewamy do szklanek i od razu podajemy.