Sposób przygotowania:
Eton mess z rabarbarem
Rabarbar oczyści ,obrać z skórki i pokroić w małe kawałki.Do rondelka wlać trochę wody dodać rabarbar 2 łyżki cukru i gotować do miękkości.W zależności od ilości płynu podsmażać rabarbar od czasu do czasu mieszając do odparowania i uzyskania gęstawej masy.Dosłodzić do smaku i ostudzić. Zimną kremówkę ubić na sztywno(nie słodzimy). Bezy podzielić na mniejsze kawałki. W szklance układać warstwami:bita śmietana,bezy,mus rabarbarowy.Udekorować bezą,truskawką i listkiem mięty.Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.
edytaha
alaaa
Ja też robiłam po raz pierwszy ale z pewnością nie ostatni.Zrób bo warto.
zbysiowa
alaaa
o tak,to jest pyszne,,,
Sarenka
alaaa
dokładnie eton mess obojętnie z jakim owocem jest pyszny,,,
jaNina
msewka
Pycha! Akurat córka wróciła z wycieczki i była wniebowzięta.Polecam!
alaaa
Bardzo się cieszę że smakowało.