młody kucharz

młody kucharz

Kuchcik
[Przepisów: 3]

faszerowane pomidory

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

odkrajamy górną część pomidora, wycinamy środek pomidora (np. łyźeczką), mieszamy wszystkie składniki wraz z pryprawami wkładamy to do środk

faszerowane pomidory

Składniki:

faszerowane pomidory

 

  • 1.pomidor
  • w zależności co macie w lodówce, ja dodałem:
  • 2.arla apetina feta
  • 3.ogórek
  • 4.korniszony
  • 5.oliwki - 1 na przybranie
  • 6.zioła prowansalskie
  • 7.chili w proszku
  • 8.kostki knorr- smażona cebula

Sposób przygotowania:

faszerowane pomidory
odkrajamy górną część pomidora, wycinamy środek pomidora (np. łyźeczką),kroimy wszystkie warzywa oraz ser w kostkę, mieszamy wszystkie składniki wraz z pryprawami wkładamy to do środka, naszego pomidora. przykrywka: po obraniu ogórka zostaje nam końcówka tegoż to ogórka, tworzymy z niej gwiazdę. następnie nabijamy oliwkę na wykałaczkę poczym robimy to samo z naszą gwiazdą i obciętą górą z ogórka i gotowe

Tagi:

lodówka