Dutkiewicz

Dutkiewicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 86]

Filety z kurczaka z majerankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podawać z zielonym groszkiem lub fasolką szparagową, innymi duszonymi na maśle jarzynami i ryżem lub różnymi surówkami.

Filety z kurczaka z majerankiem

Składniki:

Filety z kurczaka z majerankiem

 

  • (4 porcje):
  • Mięso z 1 kurczaka
  • 2 łyżki stołowe oleju
  • 1 łyżeczka majeranku
  • Otręby pszenne
  • Sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Filety z kurczaka z majerankiem
Oddzielić mięso od kości, ubić tłuczkiem, uformować kotlety, posolić i natrzeć majerankiem, zostawić na 1-2 godziny. Obtoczyć w otrębach i smażyć z obu stron, aż będą chrupiące.