Sposób przygotowania:
Kurak w majonezowej glazurce
Ćwiartki kurczaka dzielimy na mniejsze kawałki tj na udka i podudzia, myjemy pod bieżąca wodą i osuszamy na papierowym ręczniku.
Mięso nacieramy solą, pieprzem, chili, czosnkiem suszonym i zostawiamy do zamarynowania na 2 godziny lub na całą noc. Kurczaka przed pieczeniem smarujemy za pomocą pędzelka majonezem i układamy w blaszce lub w patelni z metalowymi elementami w której możemy piec. Podlewamy wodą.
Pieczemy 30 min w 180st pod przykryciem z folii aluminiowej i 15 min bez przykrycia.
Mięso nacieramy solą, pieprzem, chili, czosnkiem suszonym i zostawiamy do zamarynowania na 2 godziny lub na całą noc. Kurczaka przed pieczeniem smarujemy za pomocą pędzelka majonezem i układamy w blaszce lub w patelni z metalowymi elementami w której możemy piec. Podlewamy wodą.
Pieczemy 30 min w 180st pod przykryciem z folii aluminiowej i 15 min bez przykrycia.
biedroneczki
lukrowanepierniczki
ciasteczka
lukrowanepierniczki
mocsłodkości
Czekoladka 2
skuter5