Sposób przygotowania:
Mozaika drobiowa
Filet z kurczaka po umyciu i osuszeniu kroimy w kostkę. Przekładamy do miski i dodajemy sól peklową, żelatynę oraz przyprawę. Całość dokładnie mieszamy z mięsem.
Odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie mięso przekładamy do szynkowaru, dość mocno dociskając. Zamykamy szynkowar i chłodzimy dobę w lodówce.
Wyciągamy z lodówki i gotujemy całość ok 90 minut na małym ogniu. Po tym czasie całość studzimy, a następnie chłodzimy w lodówce przez noc.
Następnego dnia wyciągamy wędlinę z szynkowaru.
Odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie mięso przekładamy do szynkowaru, dość mocno dociskając. Zamykamy szynkowar i chłodzimy dobę w lodówce.
Wyciągamy z lodówki i gotujemy całość ok 90 minut na małym ogniu. Po tym czasie całość studzimy, a następnie chłodzimy w lodówce przez noc.
Następnego dnia wyciągamy wędlinę z szynkowaru.
biedroneczki
robaczek
mocsłodkości
biedroneczki
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki