Sposób przygotowania:
Francuskie gwiazdeczki z marmoladą
1. Przygotowałam rulon gotowego ciasta francuskiego, który rozwinęłam, a następnie specjalną foremką wycięłam gwiazdy.
2. W filiżance roztrzepałam widelcem jajko, a potem posmarowałam wycięte gwiazdeczki pędzelkiem.
3. Posmarowane gwiazdki przełożyłam na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdą gwiazdkę na środek położyłam łyżeczkę marmolady różanej.
4. Wcześniej nagrzałam piekarnik do 200 stopni C i wstawiłam blachę z gwiazdami na 15 minut.
5. Upieczone gwiazdki wystudziłam. Można je też ewentualnie posypać cukrem pudrem, jeśli ktoś lubi słodsze.
Smacznego !
2. W filiżance roztrzepałam widelcem jajko, a potem posmarowałam wycięte gwiazdeczki pędzelkiem.
3. Posmarowane gwiazdki przełożyłam na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdą gwiazdkę na środek położyłam łyżeczkę marmolady różanej.
4. Wcześniej nagrzałam piekarnik do 200 stopni C i wstawiłam blachę z gwiazdami na 15 minut.
5. Upieczone gwiazdki wystudziłam. Można je też ewentualnie posypać cukrem pudrem, jeśli ktoś lubi słodsze.
Smacznego !