Sposób przygotowania:
Kokosanki z gruszką
Białka ze szczyptą soli ubić mikserem na sztywną pianę. Do ubitych białek dodawać porcjami cukier puder, cały czas miksując. Masło stopić i dodać do niego wiórki kokosowe, wymieszać.
Gruszkę obrać, pokroić w drobną kosteczkę i obtoczyć w mące (ok. 2 łyżek mąki). Do ubitych białek dodać wiórki kokosowe z masłem. Wymieszać delikatnie łyżką drewnianą, a następnie dodać kawałki gruszek w mące.
Na końcu dodać resztę mąki i płatki owsiane, wymieszać. Masę za pomocą łyżeczki wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz przez 15-20 min. w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, ostatnie 10 min. z termoobiegiem.
Gruszkę obrać, pokroić w drobną kosteczkę i obtoczyć w mące (ok. 2 łyżek mąki). Do ubitych białek dodać wiórki kokosowe z masłem. Wymieszać delikatnie łyżką drewnianą, a następnie dodać kawałki gruszek w mące.
Na końcu dodać resztę mąki i płatki owsiane, wymieszać. Masę za pomocą łyżeczki wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz przez 15-20 min. w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, ostatnie 10 min. z termoobiegiem.