Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Galaretka brzoskwiniowa z masą z makiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszny i ciekawie wyglądający deser.

Galaretka brzoskwiniowa z masą z makiem

Składniki:

Galaretka brzoskwiniowa z masą z makiem

 

  • 1\2kg brzoskwiń,
  • 15dag.mielonego twarogu,
  • 2 łyżki mielonego maku,
  • 200ml.śmietanki kremówki,
  • 1 op.galaretki brzoskwiniowej,
  • 1 kieliszek amaretto,
  • 1 łyżka cukru pudru,
  • 1 op.śmietan-fixu

Sposób przygotowania:

Galaretka brzoskwiniowa z masą z makiem
Brzoskwinie sparzyć i obrać ze skórki.Jedną pokroić w kosteczkę,resztę zmiksować.Galaretkę rozpuścić w 1szkl.gorącej wody i wymieszać ze zmiksowanymi i pokrojoną w kosteczkę brzoskwinią.Do pucharków rozlać połowę musu brzoskwiniowego i wstawić do lodówki,żeby zastygł.Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem,następnie delikatnie połączyć z twarogiem,amaretto i makiem.Masę wyłożyć na mus brzoskwiniowy i przykryć resztą musu.Schłodzić.

Tagi:

mak