blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Galaretka mleczno-orzechowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie i smaczne na każdą kieszeń.

 Galaretka mleczno-orzechowa

Składniki:

Galaretka mleczno-orzechowa

 

 

Sposób przygotowania:

Galaretka mleczno-orzechowa
Mleko przegotować i dobrze ostudzić. Orzechy wyłuskać i wraz z jajem, cukrem i cukrem waniliowym zmiksować. Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, zalać 3 łyżkami wrzącej wody, mieszać do rozpuszczenia, a następnie ostudzić. Mleko połączyć z żelatyną i krótko zmiksować, po czym przelać do kompotierek i odstawić do zastudzenia. Galaretkę podawać udekorowaną owocami świeżymi lub z przetworów.