nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Galaretka na deser

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Prosty i ładny deser na wiosenny czas :)

Galaretka na deser

Składniki:

Galaretka na deser

 

  • 1 op. galaretki czerwonej (użyłam poziomkowej)
  • 1 op. galaretki zielonej (użyłam agrestowej)
  • bita śmietana w spray`u
  • 1 owoc kiwi
  • posypka czekoladowa

Sposób przygotowania:

Galaretka na deser
1. Galaretkę czerwoną przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy, a następnie rozlewamy do naczyń (użyłam szklanek po Nutelli - 5 szt.). Wkładamy do lodówki, na czas, aż stężeje.
2. W tym czasie przygotowujemy galaretkę zieloną i studzimy. Gdy galareka czerwona już zastygnie, a zielona zacznie tężeć, wlewamy ją na pierwszą i ponownie chłodzimy.
3. Gdy galaretki będą gotowe, tuż przed samym podaniem - kiwi obieramy i kroimy na plasterki. Galaretki dekorujemy bitą śmietaną, układamy na niej kiwi, a następnie posypujemy czekoladowymi pałeczkami.