Sposób przygotowania:
Galaretka na deser
1. Galaretkę czerwoną przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy, a następnie rozlewamy do naczyń (użyłam szklanek po Nutelli - 5 szt.). Wkładamy do lodówki, na czas, aż stężeje.
2. W tym czasie przygotowujemy galaretkę zieloną i studzimy. Gdy galareka czerwona już zastygnie, a zielona zacznie tężeć, wlewamy ją na pierwszą i ponownie chłodzimy.
3. Gdy galaretki będą gotowe, tuż przed samym podaniem - kiwi obieramy i kroimy na plasterki. Galaretki dekorujemy bitą śmietaną, układamy na niej kiwi, a następnie posypujemy czekoladowymi pałeczkami.
2. W tym czasie przygotowujemy galaretkę zieloną i studzimy. Gdy galareka czerwona już zastygnie, a zielona zacznie tężeć, wlewamy ją na pierwszą i ponownie chłodzimy.
3. Gdy galaretki będą gotowe, tuż przed samym podaniem - kiwi obieramy i kroimy na plasterki. Galaretki dekorujemy bitą śmietaną, układamy na niej kiwi, a następnie posypujemy czekoladowymi pałeczkami.