Sposób przygotowania:
Galaretka owocowa z rumem
W niewielkiej ilości zimnej wody namoczyć żelatynę.
Wziąć trzy szklanki wody dodać cukier i zagotować. Do syropu
dodać rozpuszczoną żelatynę i razem zagotować. Zdjąć syrop z ognia i wystudzić i wlac do niego rum, sok z wyciśniętej cytryny i pomarańczy, wszystko wymieszać. Do kompotierek wlać galaretkę tylko troszkę. Gdy stężeje ułożyć warstwę owoców, zalać je następną porcja galaretki i odstawić, aby galaretka stężała, po czyn znów ułożyć owoce i zalać galaretką.
Odstawić do lodówki.
Wziąć trzy szklanki wody dodać cukier i zagotować. Do syropu
dodać rozpuszczoną żelatynę i razem zagotować. Zdjąć syrop z ognia i wystudzić i wlac do niego rum, sok z wyciśniętej cytryny i pomarańczy, wszystko wymieszać. Do kompotierek wlać galaretkę tylko troszkę. Gdy stężeje ułożyć warstwę owoców, zalać je następną porcja galaretki i odstawić, aby galaretka stężała, po czyn znów ułożyć owoce i zalać galaretką.
Odstawić do lodówki.