mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Galaretka pomarańczowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Lekki, prosty i bardzo smaczny sposób na domową galaretkę o smaku pomarańczowym

Galaretka pomarańczowa. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Galaretka pomarańczowa.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Galaretka pomarańczowa.
Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy wlewam do rondla, dodaję cukier i startą z pomarańczy skórkę. Mieszam gotując aż do rozpuszczenia się cukru. Wtedy zdejmuję płyn z ognia. Do gorącego płynu wsypuję żelatynę (proszek) i dokładnie mieszam aż do rozpuszczenia. Nalewam pomarańczowy sok do silikonowych foremek. Zostawiam do ostudzenia i wstawiam do lodówki do dokładnego stężenia. Po stężeniu wykładam galaretkę na talerz, posypuję startą czekoladą.
Galaretka pomarańczowa.
Sok z pomarańczy wlewam do rondla, dodaj cukier i gotuję
Galaretka pomarańczowa.
Nalewam sok pomarańczowy wymieszany z żelatyną do foremek
Galaretka pomarańczowa.
Po stężeniu wykładam galaretki z foremek na talerz

Tagi:

czekolada