Sposób przygotowania:
Galaretka w nieco innej formie
Przygotuj formę do babki. W dwóch osobnych miseczkach rozrób galaretki z tym tylko, że muszą być one rozrobione w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu ( np.: jeśli jest napisane 2 szklanki to rozrób 1 i 1/4 szklanki). Dokładnie rozpuszczone galaretki wystaw do lodówki lub zimnego pomieszczenia, aby delikatnie stężały. W tym samym czasie truskawki pozbaw szypułek, umyj i poprzekrawaj te większe sztuki na połowy. To samo zrób z winogronami.Jeżeli używasz mrożonych owoców to posyp je cukrem i postaw w ciepłym miejscu, aby się rozmroziły. Gdy galaretka zacznie tężeć wlej do formy połowę galaretki jednego koloru. Odstaw, aby zastygła. Następnie ułóż na niej owoce ( np. truskawki ) i zalej galaretką innego koloru. Czynność powtarzaj do wyczerpania składników : owoców i galaretki. Gdy deser dokładnie się zastygnie wyłóż go na talerz lub paterę.