Sposób przygotowania:
Deser truskawkowy z galaretek
Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do stężenia. Tężejącą galaretkę przelewamy do pucharków lub na półmisek. Natomiast galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody i odstawiamy do stężenia. Truskawki rozmrażamy, a następnie miksujemy blenderem. Do tężejącej galaretki dodajemy 3 łyżki zmiksowanych truskawek i dokładnie mieszamy Taką galaretkę wylewamy na zieloną galaretkę. Śmietankę kremówkę ubijamy do sztywnej konsystencji z dodatkiem cukru pudru i zagęstnika do śmietany. Do ubitej śmietany dodajemy 2 łyżki zmiksowanych truskawek i ponownie całość miksujemy mikserem na jednolitą masę. Masę śmietanową wykładamy na galaretki, dekorujemy truskawką i posypujemy kolorową posypką.