gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1321]

Deser truskawkowy z galaretek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do stężenia. Tężejącą galaretkę przelewamy do pucharków lub na półmisek.

Deser truskawkowy z galaretek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser truskawkowy z galaretek

 

  • 1 opakowanie galaretki agrestowej,
  • 1 opakowanie galaretki truskawkowej,
  • 200 gram truskawek mrożonych,
  • 200 ml śmietanki kremówki,
  • 1 opakowanie zagęstnika do śmietany,
  • 1 łyżka cukru pudru,
  • kolorowa posypka

 

Sposób przygotowania:

Deser truskawkowy z galaretek
Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do stężenia. Tężejącą galaretkę przelewamy do pucharków lub na półmisek. Natomiast galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody i odstawiamy do stężenia. Truskawki rozmrażamy, a następnie miksujemy blenderem. Do tężejącej galaretki dodajemy 3 łyżki zmiksowanych truskawek i dokładnie mieszamy Taką galaretkę wylewamy na zieloną galaretkę. Śmietankę kremówkę ubijamy do sztywnej konsystencji z dodatkiem cukru pudru i zagęstnika do śmietany. Do ubitej śmietany dodajemy 2 łyżki zmiksowanych truskawek i ponownie całość miksujemy mikserem na jednolitą masę. Masę śmietanową wykładamy na galaretki, dekorujemy truskawką i posypujemy kolorową posypką.
Deser truskawkowy z galaretek
Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do stężenia...
Deser truskawkowy z galaretek
Do truskawkowej galaretki dodajemy zmiksowane truskawki...
Deser truskawkowy z galaretek
Galaretkę truskawkową wylewamy na zieloną.
Deser truskawkowy z galaretek
Śmietanę ubijamy, dodajemy zmiksowane truskawki i ponownie miksujemy...