Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Galaretka w pomarańczach Danusi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny deser dla każdego.

Galaretka w pomarańczach Danusi

Składniki:

Galaretka w pomarańczach Danusi

 

 

Sposób przygotowania:

Galaretka w pomarańczach Danusi
Pomarańcze umyć i sparzyć. Ściąć wierzch pomarańczy na 2/3 wysokości, brzegi dekoracyjnie powycinać. Wydrążyć miąższ . Owoce świeże umyć, osączyć i układać w pomarańczach. Z wydrążonego miąższ wycisnąć sok i w nim rozpuścić galaretkę, jak będzie mało soku to dodać wody. Tężejącą galaretką zalać pomarańcze. Udekorować bitą śmietaną, posypać posiekanymi orzechami włoskimi i startą czekoladą.

Tagi:

czekolada