-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Galaretka z bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki i smaczny deser z bitą śmietaną i owocami. Jedyne na co musimy poczekać do czas chłodzenia galaretki.

Galaretka z bitą śmietaną

Składniki:

Galaretka z bitą śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Galaretka z bitą śmietaną
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie. Dobrze wymieszać. Wystudzić ale nie doprowadzić do tego żeby galaretka zaczęła tężeć. Zimną galaretkę przelać do kieliszków lub ozdobnych słoiczków. Wstawić do lodówki aby galaretka stężałą.

Banana obrać ze skórki i pokroić na cienkie plasterki. Zielone winogrona umyć. Owoce oderwać od gałązek. Kiedy galaretka stężeje można udekorować owocami i bitą śmietaną.

Tagi:

desery