Sposób przygotowania:
Ptasie mleczko z owocami
Galaretkę cytrynową rozpuścić w jednej szklance gorącej wodzie. Pozostawić do wystudzenia. Galaretka musi być całkowicie zimna.
Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dodać zimną galaretkę i wymieszać. Nie trzeba już do tego używać miksera. Wystarczy dokładnie wymieszać łyżką.
Następnie od razu przelać masę do szklaneczek gdyż bardzo szybko gęstnieje. Schłodzić w lodówce.
Po schłodzeniu udekorować śliwką i winogronami.
Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dodać zimną galaretkę i wymieszać. Nie trzeba już do tego używać miksera. Wystarczy dokładnie wymieszać łyżką.
Następnie od razu przelać masę do szklaneczek gdyż bardzo szybko gęstnieje. Schłodzić w lodówce.
Po schłodzeniu udekorować śliwką i winogronami.